- Pune cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Condimentează-i cu sare și stropește-i cu ulei de măsline.
- Coace-i în cuptor pentru 30 minute sau până când se rumenesc ușor.
- Puneți ceapa tăiată solzișori împreună cu un praf de sare și un strop de ulei într-o tigaie.
- Caramelizați ceapa la foc mediu spre mare, iar când este gata transferați-o pe un tocător.
- În tigaia în care a fost caramelizată ceapa, adaugă ciupercile tăiate în felii.
- Gătește-le la foc mediu spre mare pentru 5 minute.
- Adaugă apoi usturoiul tocat, gătește-le împreună pentru 1 minut, dupa care varsă jumătate din cantitatea de bere.
- Din momentul în care începe să clocotească, lasă sosul să fiarbă pentru 5 minute, amestecând frecvent.
- Adaugă ceapa și toarnă restul cantității de bere.
- Lasă sosul pe foc între 10 și 15 minute, la foc mediu, până când acesta se îngroașă.
- Condimenetază carnea cu sare și piper.
- Într-o altă cratiță pune 2 linguri cu ulei de măsline la încins și adaugă carnea condimentată.
- Frige carnea câte 4-5 minute pe fiecare parte.
- Când carnea este gata, acoperiți-o cu folie de aluminiu pentru a se păstra caldă.
- Când cartofii sunt gata, scoate tava din cuptor și presară pe deasupra brânza albastră.
- Introduceți din nou tava în cuptor pentru încă 5 minute.
- Asamblați farfuriile cu friptură, sos de ciuperci și cartofii cu brânză.
- Serviți preparatul cald și însoțit de o salată.
Credit Foto: Fotolia/ nioloxs
Poza principala
- 20 cartofi mici
- sare
- piper
- ulei măsline
- 70 g brânză mucegai albastru
- 2 cepe mici, tăiate solzișori
- 12 ciuperci tăiate în felii subțiri
- 2 căței usturoi
- 350 ml bere neagră
- 2 bucăți carne la alegere
O friptură irezistibilă, servită cu ciuperci gătite în bere și ceapă caramelizată.
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu