Mâncăruri

Friptura cu ciuperci in sos de bere

  1. Pune cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Condimentează-i cu sare și stropește-i cu ulei de măsline.
  2. Coace-i în cuptor pentru 30 minute sau până când se rumenesc ușor.
  3. Puneți ceapa tăiată solzișori împreună cu un praf de sare și un strop de ulei într-o tigaie. 
  4. Caramelizați ceapa la foc mediu spre mare, iar când este gata transferați-o pe un tocător.
  5. În tigaia în care a fost caramelizată ceapa, adaugă ciupercile tăiate în felii.
  6. Gătește-le la foc mediu spre mare pentru 5 minute.
  7. Adaugă apoi usturoiul tocat, gătește-le împreună pentru 1 minut, dupa care varsă jumătate din cantitatea de bere.
  8. Din momentul în care începe să clocotească, lasă sosul să fiarbă pentru 5 minute, amestecând frecvent. 
  9. Adaugă ceapa și toarnă restul cantității de bere.
  10. Lasă sosul pe foc între 10 și 15  minute, la foc mediu, până când acesta se îngroașă.
  11. Condimenetază carnea cu sare și piper.
  12. Într-o altă cratiță pune 2 linguri cu ulei de măsline la încins și adaugă carnea condimentată.
  13. Frige carnea câte 4-5 minute pe fiecare parte.
  14. Când carnea este gata, acoperiți-o cu folie de aluminiu pentru a se păstra caldă.
  15. Când cartofii sunt gata, scoate tava din  cuptor și presară pe deasupra brânza albastră.
  16. Introduceți din nou tava în cuptor pentru încă 5 minute.
  17. Asamblați farfuriile cu friptură, sos de ciuperci și cartofii cu brânză.
  18. Serviți preparatul cald și însoțit de o salată.

  Credit Foto: Fotolia/ nioloxs

Poza principala

friptura_cu_ciuperci_sos_bere_cartofi.jpg

  • 20 cartofi mici
  • sare
  • piper
  • ulei măsline
  • 70 g brânză mucegai albastru
  • 2 cepe mici, tăiate solzișori
  • 12 ciuperci tăiate în felii subțiri
  • 2 căței usturoi
  • 350 ml bere neagră
  • 2 bucăți carne la alegere
O friptură irezistibilă, servită cu ciuperci gătite în bere și ceapă caramelizată.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE