1.Spală roşiile şi pune-le câteva secunde în apă clocotită. Când pieliţa crapă, scoate-le din apă, cojeşte-le şi pasează-le. Pisează fin usturoiul.
2.Într-o cratiţă, încălzeşte untul şi uleiul, adaugă pulpa de miel tăiată în bucăţi şi rumeneşte-le pe toate părţile. Presară zahăr şi amestecă. Lasă să se caramelizeze după care adaugă făina şi amestecă din nou. Adaugă vinul şi apă până când carnea este complet acoperită, sărează şi piperează. Pune şi crăcuţele de cimbru, căţeii de usturoi uşor zdrobiţi cu lama cuţitului şi roşiile pasate, acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă la foc moale timp de 30 de minute.
3.Curăţă restul legumelor şi adaugă în cratiţă, pe rând, morcovii, ceapa (căpăţânile întregi şi cozile tocate mărunt), napii (se pot înlocui şi cu cartofi), mazărea şi frunzele de dafin. Lasă să fiarbă la foc moale încă 15 minute, apoi adaugă cartofii şi lasă să mai fiarbă 20 minute.
4.Scoate carnea şi legumele pe un platou şi păstrează-le la cald. Strecoară sosul şi pune-l la foc iute 5 minute, apoi adaugă-l peste carne şi legume şi serveşte cu chives tocat.
Foto : Photoland/Photocuisine
1,5 kg pulpă de miel
600 g morcovi
600 g napi
500 g mazăre
1 legătură de ceapă verde
6 cartofi
3 roşii
2 căţei de usturoi
1 crăcuţă de cimbru
1 lingură de făină
1 linguriţă de zahăr
30 g unt
1 lingură de ulei
1 pahar de vin alb
Chives/ciboulette (o ceapă verde fină)
3 frunze de dafin
Sare şi piper
Adaugă comentariu