Ți-ai propus să impresionezi dar încă nu ai găsiț rețeta perfectă de friptură de miel? Avem o idee de friptură cu pesto de busuioc și mentă.
Dificultate: mediu
Timp de preparae: mediu
Porții: 6
Ingrediente:
- picior de miel ( 2 kg )
- felii de lămâie pentru a servi
Pentru pesto:
- 1 cățel de usturoi tocat
- 1 pachet busuioc, doar frunzele tocate
- 1 legătură mentă, doar frunzele tocate
- 25 g nuci de pin
- 25 g parmezan ras
- 125 ml ulei măsline
- sucul de la 1/2 lămâie
Modalitate de preparare:
- Pentru început preparați sosul pesto.
- Plasați toate ingredientele în blender cu excepția uleiului de măsline și a sucului de lămâie.
- Pulsați până când totul este foarte fin tocat.
- În timp ce procesorul de alimente este în funcțiune începeți să adăugați ulei de măsline încet, pentru a forma o pastă.
- Transferați sosul într-un castron și adăugați sucul de lămâie.
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Montați piciorul de miel într- o tavă și acoperiți-l cu un strat generos de pesto. Restul de pesto, acoperiți-l cu folie și lăsați-l la frigider până în momentul servirii.
- Introduceți tava la cuptor pentru 1 oră și 45 de minute.
- Scoateți friptura din cuptor, acoperiți-o cu folie ș lăsați-o să se odihnească timp de 30-40 de minute înainte de a fi servită.
- Serviți cu felii de lămâie și verdețuri de grădină/ salată.
- Stropiți opțional cu pesto de la frigider.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu