Amesteca uleiul cu otetul, 300 ml de apa, patrunjel si telina taiate cubulete, usturoiul si rozmarinul tocate marunt, foile de dafin, un praf de piper si sare.
Curata pulpa de miel, spal-o si inteap-o din loc in loc cu un cutit. Pune pulpa intr-un castron mai mare si toarna peste ea sosul anterior pregatit. Lasa la frigider trei ore.
Asaza pulpa intr-o tava mai adanca, impreuna cu ceapa intreaga si capatana de usturoi taiata pe jumatate. Strecoara si toarna sosul in tava peste pulpa. Lasa la cuptor, la foc mediu, circa doua ore.
Din cand in cand, stropeste-o cu sosul din tava. Serveste friptura calda, alaturi de usturoiul frecat energic cu sare, ulei si smantana.
Revista FEMEIA.
1 pulpa de miel
2 catei de usturoi
1 capatana de usturoi
2 cepe
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
2 fire de rozmarin
2 foi de dafin
50 ml otet
200 ml ulei
sare, piper
PENTRU SOS
400 g smantana
6 catei de usturoi
1 lingura cu ulei
sare
Adaugă comentariu