Mâncăruri

Friptură de miel în vin

1.Curăţă usturoiul, pisează cinci căţei, iar pe ceilalți taie-i în jumătate. Unge carnea cu oţet pentru a diminua mirosul, apoi cresteaz-o din loc în loc și înfige bucăţi de usturoi și frunze de rozmarin proaspăt.

2.Stropește pulpa cu vinul, apoi pune untul la topit și unge carnea. Așază mielul într-o tavă de copt și pregătește condimentele. 

3.Amestecă usturoiul pisat cu cimbrul, rozmarinul, tarhonul, nucșoara măcinată, muștarul și sare. Unge carnea pe toate părţile cu această pastă, toarnă o cană cu apă în tavă și dă la cuptor, la foc mediu.

4.Din când în când, fie întoarce pulpa, fie stropește-o cu zeama ce s-a format în tavă. Ţine friptura la cuptor o oră.

credit foto: © HLPhoto – Fotolia.com

 

Friptura de miel cu salsa de menta si rosii

Poza principala

friptura_de_miel_in_vin__fotolia_48946965_subscription_xxl.jpg_c_hlphoto_-_fotolia.com_mica.jpg

1 pulpă de miel

250 ml vin

2 linguri cu oţet

10 căţei de usturoi

2 linguri cu muștar

50 g unt

cimbru

rozmarin

tarhon

nucșoară

sare

 

Friptură de miel cu legume

Fragedă și gustoasă, friptura de miel în vin va fi cu siguranță pe placul mesenilor.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE