1.Curăţă usturoiul, pisează cinci căţei, iar pe ceilalți taie-i în jumătate. Unge carnea cu oţet pentru a diminua mirosul, apoi cresteaz-o din loc în loc și înfige bucăţi de usturoi și frunze de rozmarin proaspăt.
2.Stropește pulpa cu vinul, apoi pune untul la topit și unge carnea. Așază mielul într-o tavă de copt și pregătește condimentele.
3.Amestecă usturoiul pisat cu cimbrul, rozmarinul, tarhonul, nucșoara măcinată, muștarul și sare. Unge carnea pe toate părţile cu această pastă, toarnă o cană cu apă în tavă și dă la cuptor, la foc mediu.
4.Din când în când, fie întoarce pulpa, fie stropește-o cu zeama ce s-a format în tavă. Ţine friptura la cuptor o oră.
credit foto: © HLPhoto – Fotolia.com
1 pulpă de miel
250 ml vin
2 linguri cu oţet
10 căţei de usturoi
2 linguri cu muștar
50 g unt
cimbru
rozmarin
tarhon
nucșoară
sare
Adaugă comentariu