1. Spală carnea și șterge-o cu un șervet absorbant. Lasă varza murată la scurs. Spală mărul, rade-l și amestecă-l cu varza. Acoperă carnea cu mixtura de varză și lasă la rece pentru 20 de minute.
2. Curăță și rade cartofii. Scurge cartofii de excesul de apă. Adaugă ouăle, usturoiul zdrobit, oregano, sare și piper. Îngroașă compoziția cu făină și amestecă bine.
3. Unge tava de copt cu ulei. Acoperă bine carnea (cu tot cu amestecul de varza) cu aluatul de cartofi și așază în tavă. Coace la 180 °C timp de 80 minute, până capătă o nuanță aurie. Stropește cu sosul lăsat în timpul coacerii. Taie carnea și servește.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Truc. Și carnea tocată merge „îmbrăcată“ în acest tip de aluat. Iar dacă îți plac legumele, nu ezita să le amesteci și să le folosești ca înlocuitor al cărnii.
800 g ceafă de porc afumată (sau ciolan dezosat)
100 g varză murată
1 măr
400 g cartofi
2 ouă
1-2 căței de usturoi
1 lingură de oregano uscat
sare, piper măcinat
4 linguri de făină
ulei (sau untură)
Adaugă comentariu