Cât timp există limite, orice combinație culinară are beneficiile ei!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 750 g cartofi noi
- 500 g roșii coapte
- 2 căței de usturoi
- 3-4 fire rozmarin
- 4 fripturi de porc
Modalitate de preparare:
- Se incălzește cuptorul la 180 C .
- Se spală cartofii, dar coaja poate rămâne.
- Se taie în felii, apoi se fierb în apă clocotită timp de 6-8 minute, până aproape devin moi și se scurg de excesul de apă.
- Se taie roșiile în aceeași grosime.
- Se taie usturoiul, apoi se toacă frunzele de rozmarin cât mai mărunt.
- Stropiți un vas termorezistent cu ulei de măsline și așezați bucățile de carne.
- Așezați deasupra cartofii și roșiile.
- Condimentați cu sare și piper și stropiți la final cu jumătate din cantitatea de rozmarin și tot usturoiul.
- Stropiți totul cu câteva linguri de ulei de măsline și lăsați la cuptor pentru 15 minute, apoi întoarceți carnea în partea de sus a vasului, completați cu restul de rozmarin și reintroduceți în cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu