Musafiri pretențioși la cină? Impresionează-i cu această rețetă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 500 g mușchi de porc
- 400 g cârnați de porc chipolata de bună calitate
- 4 fire rozmarin proaspăt
- 2 mere roșii
- zahăr tos
Modalitate de preparare:
- Taie mușchiul de porc în două, pe lungime, fără să îl separați în partea de sus, astfel încât să se deschidă ca o carte.
- Stropiți-l cu ulei de măsline, presărați câte un praf de sare și de piper, apoi frecați-l peste tot cu condimentele.
- Plasați bucata de carne într-o tigaie mare pentru 5 minute, întorcând-o la fiecare minut, până când se rumenește pe toate părțile.
- Dacă este nevoie adăugați un strop de ulei de măsline, micșorați focul și mai lăsați-l câteva minute, întorcându-l des.
- Încolăciți cârnatul în formă de roată și asigurați-vă că rămâne în această poziție cu ajutorul unor țepușe de lemn.
- Cu un clește de bucătărie, transferați mușchiul de porc într-o tavă pentru friptură și puneți-l în cuptor, pe raftul de sus pentru 15 minute la 220 de grade. Mențineți în cuptor până când se rumenește pe ambele părți.
- Adăugați un strop de ulei în tigaie și așezați la mjloc cârnatul sub formă de roată.
- Rumeniți pe ambele părți, apoi lăsați-l să se prăjească puțin în timp ce adăugați niște frunze de rozmarin în tigaie.
- Întoarceți cârnatul, tăiați merele în două, adăugați-le în tigaie și mișscați-le cât să absoarbă toată zeama.
- Presărați zahăr peste fiecare măr, apoi puneți tigaia în cuptor, pe raftul din mijloc, pentur 10 minute.
- Așezați cârnatul și carnea de porc pe un tocător și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu