1.Călește ceapa tocată în uleiul încins. Când a devenit translucidă, adaugă ciupercile tăiate mărunt, iar când zeama a scăzut, adaugă spanacul tăiat. Ține pe foc 10 minute, amestecând să nu se prindă, și dă deoparte să se răcorească. Pune telemeaua sfărâmată și potrivește gustul de sare și piper.
2.Taie bucata de carne astfel încât să obții o felie cât mai mare. Pune-o între folii și bate-o cu ciocanul de șnițele. Dă-o cu sare și piper.
3.Așază feliile de bacon pe masa de lucru, deasupra pune bucata de carne, întinde deasupra umplutura de spanac, ciuperci și brânză și rulează. Așază ruloul de carne într-o tavă unsă cu puțin ulei, stropește cu vin și acoperă cu o folie de aluminiu sau cu foaie de copt. Dă la cuptor pentru 40-45 de minute stropind din când în când friptura de porc cu sosul din tavă.
4.Dă deoparte folia, pune rozmarinul și măslinele în sosul format și mai dă la cuptor până friptura de porc la cuptor capătă o culoare apetisantă. Taie după ce s-a răcorit puțin și servește friptura de porc la cuptor cu garnitura preferată.
credit foto: Guliver/Thinckstock
1,5 kg pulpă de porc (sau ceafă slabă)
300 g spanac
4-5 ciuperci proaspete
1 ceapă potrivită
150 g bacon feliat
100 g brânză telemea
100 g măsline
2-3 linguri cu ulei
150 ml vin alb/roze
rozmarin, sare, piper
Adaugă comentariu