Home » Mâncăruri » Friptura de rata cu citrice si morcovi
Mâncăruri

Friptura de rata cu citrice si morcovi

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Eliminați orice sursă de grăsime de pe pulpele de rață, însă păstrați orice urmă de jeleu dacă există.
  3. Într-o tigaie adăugați morcovii, usturoiul și feliile de portocală la prăjit.
  4. Adăugați uleiul și condimentați.
  5. Plasați în tigaie pulpele de rață, rumenindu-le bine pe ambele părți.
  6. Mențineți pe foc pentru aproximativ 20 de minute până când morcovii sunt moi iar rața cu o culoare ușor aurie.
  7. Adăugați sucul de portocale, oțetul și zahărul pudră și amestecați până la dizolvarea completă a zahărului.
  8. Turnați peste rață și legume supa de pui. Adăugați crenguțele de cimbru din loc în loc.
  9. Introduceți vasul la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când rața este înconjurată de sos siropos.
  10. Serviți cu piure de cartofi.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

friptura_de_rata_cu_citrice_si_morcov.jpg

  • 2 pulpe de rață
  • 300 g morcov, tăiat pe lungime
  • 4 căței usturoi, zdrobit în coajă
  • 1 portocală, jumătate stoarsă, jumătate tăiată în felii
  • 1 linguriță ulei vegetal
  • 1 lingură suc lămâie
  • 1 lingură oțet
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 4 linguri supă de pui 
  • 2-3 foi de dafin
  • câteva crenguțe de cimbru
  • piure de cartof pentru garnitură
Carnea de rață are câteva ingrediente cu care se potrivește de minune. Această rețetă este perfectă pentru o cină elegantă alături de prieteni.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.