- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Eliminați orice sursă de grăsime de pe pulpele de rață, însă păstrați orice urmă de jeleu dacă există.
- Într-o tigaie adăugați morcovii, usturoiul și feliile de portocală la prăjit.
- Adăugați uleiul și condimentați.
- Plasați în tigaie pulpele de rață, rumenindu-le bine pe ambele părți.
- Mențineți pe foc pentru aproximativ 20 de minute până când morcovii sunt moi iar rața cu o culoare ușor aurie.
- Adăugați sucul de portocale, oțetul și zahărul pudră și amestecați până la dizolvarea completă a zahărului.
- Turnați peste rață și legume supa de pui. Adăugați crenguțele de cimbru din loc în loc.
- Introduceți vasul la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când rața este înconjurată de sos siropos.
- Serviți cu piure de cartofi.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 2 pulpe de rață
- 300 g morcov, tăiat pe lungime
- 4 căței usturoi, zdrobit în coajă
- 1 portocală, jumătate stoarsă, jumătate tăiată în felii
- 1 linguriță ulei vegetal
- 1 lingură suc lămâie
- 1 lingură oțet
- 1 lingură zahăr pudră
- 4 linguri supă de pui
- 2-3 foi de dafin
- câteva crenguțe de cimbru
- piure de cartof pentru garnitură
Carnea de rață are câteva ingrediente cu care se potrivește de minune. Această rețetă este perfectă pentru o cină elegantă alături de prieteni.
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu