Home » Friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii

Friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii

Mod de preparare pentru ardei copti cu rosii

1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata usturoiul si zdrobeste-l cu sare. Taie ardeii in jumatate si indeparteaza semintele.

5. Aranjeaza ardeii intr-o tava de copt si umple-i cu usturoi zdrobit si rosii (aproximativ un catel de usturoi si sase rosii pe fiecare jumatate de ardei).

6. Adauga 1-2 linguri de ulei de masline pe fiecare jumatate de ardei si asezoneaza din belsug. Coace-i aproximativ o ora sau pana sunt moi si suculenti.

Mod de preparare pentru friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii

1. Decojeste ardeii copti si pune-i la blender. Asezoneaza dupa gust.

2. Unge tonul cu ulei de floarea soarelui si asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti.

3. Incalzeste o tigaia la foc puternic si prajeste tonul timp de cateva minute.

4. Se serveste friptura de ton cu sosul de ardei copti. Stropeste cu ulei de masline extra-virgin si cu fasole verde.

Poza principala

h_01065754.jpg

Pentru ardei copti cu rosii

7 ardei rosii

400g de rosii cherry

Sare de mare

Piper negru

200ml de ulei de masline extra virgin

Pentru friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii

3 ardei rosii copti cu rosii (6 jumatati)(conform retetei de mai sus)

600g de ton

Ulei de floarea soarelui

Sare de mare si piper negru

Pentru servire: ulei de masline extra-virgin

Fasole verde

E un lucru putin cunoscut, dar ardeii rosii sunt mai bogati in vitamina C decat lamaiile si portocalele.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE