Mod de preparare pentru ardei copti cu rosii
1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata usturoiul si zdrobeste-l cu sare. Taie ardeii in jumatate si indeparteaza semintele.
5. Aranjeaza ardeii intr-o tava de copt si umple-i cu usturoi zdrobit si rosii (aproximativ un catel de usturoi si sase rosii pe fiecare jumatate de ardei).
6. Adauga 1-2 linguri de ulei de masline pe fiecare jumatate de ardei si asezoneaza din belsug. Coace-i aproximativ o ora sau pana sunt moi si suculenti.
Mod de preparare pentru friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii
1. Decojeste ardeii copti si pune-i la blender. Asezoneaza dupa gust.
2. Unge tonul cu ulei de floarea soarelui si asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti.
3. Incalzeste o tigaia la foc puternic si prajeste tonul timp de cateva minute.
4. Se serveste friptura de ton cu sosul de ardei copti. Stropeste cu ulei de masline extra-virgin si cu fasole verde.
Pentru ardei copti cu rosii
7 ardei rosii
400g de rosii cherry
Sare de mare
Piper negru
200ml de ulei de masline extra virgin
Pentru friptura de ton cu sos de ardei copti si rosii
3 ardei rosii copti cu rosii (6 jumatati)(conform retetei de mai sus)
600g de ton
Ulei de floarea soarelui
Sare de mare si piper negru
Pentru servire: ulei de masline extra-virgin
Fasole verde
Adaugă comentariu