Carnea:
Frige carnea bine, astfel incat sa se inchida porii. Pune-o apoi in cuptorul incalzit (200°C) si las-o circa 30 de minute. Intre timp, amesteca untul, pesmetul, mustarul, usturoiul pisat si sarea, apoi adauga totul peste friptura de vita si mai prajeste-o 5 minute.
Garnitura 1:
Spala rosiile, sterge-le, taie-le un capac si scobeste-le cu o lingurita. Unge o forma cu ulei de masline si pune in ea rosiile, sareaza-le si pipereaza-le dupa gust.
Intr-o farfurie, pune miezul rosiilor si adauga mozarella taiata marunt. Spala busuiocul, taie-l fin si amesteca-l cu smantana. Incalzeste cuptorul la 220°C. Umple rosiile cu amestecul de branza si coace-le 15 minute. Garniseste-le cu frunzele de busuioc ramase.
Garnitura 2:
Curata legumele, taie-le in bucati medii, lasa-le 12 minute in apa clocotita cu sare, apoi scoate-le, scurge-le bine si prajeste-le in unt fierbinte. Adauga sare si piper.
Garnitura 3:
Curata fasolea si las-o 10 minute in apa sarata, raceste-o bine, scurge-o si pune-o in untul fierbinte. Condimenteaz-o.
Sursa: Revista FEMEIA.
Pentru carne:
1,5 kg rasol de vita
untura
sare, piper macinat
4 linguri de unt
8 linguri de pesmet
60 g mustar boabe
un catel de usturoi
Pentru garnitura 1:
6 rosii
2 linguri de ulei de masline
200 g Mozzarella
1/2 legatura de busuioc
3 linguri de smantana
sare
piper
Pentru garnitura 2:
400 g cartofi
400 g morcovi
2 linguri de unt
sare, piper macinat
Pentru garnitura 3:
500 g fasole verde
1 lingura de unt
sare, piper macinat
Adaugă comentariu