- Într-o tavă de cuptor, turnați în strat gros sare de grunjoasă peste care așezați carnea și presărați coajă rasă de portocală, crenguțele de cimbru și acoperiți cu încă un strat de sare.
- Coaceți pentru 40 de minute la 200 de grade.
- Îndepărtați crusta de sare și acoperiți carnea cu folie de aluminiu.
- Lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
- Înmuiați gelatina în apă rece, scurgeți-o și stoarceți-o.
- Dizolvați gelatina în supa de carne, adăugați ierburile și lăsați lichidul să se solidifice.
- Când este gata, tăiați-l în cubulețe.
- Spălați roșiile, tăiați-le în cuburi și rupeți rucola în bucăți.
- Adăugați ulei, sare și piper după gust.
- Feliați carnea cât mai subțire și așezați-o pe un platou.
- Adăugați peste aceasta salata din roșii și rucola.
- Completați salata cu piftia preparată și serviți.
Credit Foto: Fotolia/ kab-vision
Poza principala
- 700 g pulpă de vită
- 1 portocală
- 400 g roșii
- rucola
- 3 fire cimbru
- 25 foi gelatină
- 30 ml ulei măsline
- 2 linguri ierburi amestec ( maghiran, mentă, tarhon )
- sare grunjoasă
- 1 l supă carne
- piper
- sare
Friptură suculentă de vită, acoperită cu un strat generos de rucola și alte mirodenii.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu