1.Leagă bucata de carne, curățată de pielițe în prealabil, cu ață alimentară. Încinge uleiul într-o tigaie mai adâncă și rumenește carnea pe toate fețele.
2.Scoate-o pe o farfurie și adaugă în uleiul încins baconul tăiat. Perpelește-l doar câteva secunde și dă tigaia la o parte.
3.Pune carnea într-un vas de yena sau într-o tavă cu pereți mai groși. Așază de jur împrejurul ei cartofii tăiați în lungime, dafinul, cimbrul, usturoiul feliat, sare și piper după gust.
4.Toarnă deasupra baconul și uleiul, puțină apă cât să acoepre cartofii până la jumătate. Acoperă cu un capac sau o hârtie de copt udată și dă la cuptor, la foc mic, 90 – 100 de minute.
5.Scoate tava din cuptor și taie friptura abia după 10-15 minute.
Truc
Înainte de a găti bucata de carne, scoate-o din frigider cu cel puțin jumătate de oră înainte de a o prepara și friptura va ieși mai fragedă.
1,2 kg antricot de vițel
1 kg cartofi
200 g bacon
2 frunze de dafin
1 crenguță de cimbru
3 căței de usturoi
4 linguri cu ulei
sare
piper
Tocanita de vitel cu dovleac
Adaugă comentariu