1.Încinge cuptorul. Cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit, crestează carnea (pe partea cu șorici/grăsime). Presară sare și piper proaspăt măcinat și înfige din loc în loc cuișoarele.
2.Pune-o într-o tavă, cu partea crestată în sus și dă-o la cuptor o oră.
3.Între timp, amestecă gemul de caise cu pudra de muștar. După o oră de stat în cuptor, unge friptura din belșug cu glazura de gem. repetă procedura la fiecare 15 minute.
4.Când carnea a devenit fragedă, unge-o cu unt, presară deasupra rozmarin și acoperă cu o folie de aluminiu.
5.Feliaz-o după pricepere abia după ce a stat acoeprită vreo jumătate de oră. Servește friptura glazurată cu legume pe grătar sau fierte aldente.
credit foto: © azurita – Fotolia.com
Truc. Pregătește amestecul pentru glazurat cu o zi înainte de prepararea fripturii. Glazura va căpăta un gust mai pronunțat, ușor picant și aromat.
2 kg carne de porc
200 g gem de caise
3 linguri cu pudră de muștar
6-7 cuișoare
rozmarin
unt
sare
piper
Adaugă comentariu