Home » Friptură glazurata

Friptură glazurata

1.Încinge cuptorul. Cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit, crestează carnea (pe partea cu șorici/grăsime). Presară sare și piper proaspăt măcinat și înfige din loc în loc cuișoarele.

2.Pune-o într-o tavă, cu partea crestată în sus și dă-o la cuptor o oră.

3.Între timp, amestecă gemul de caise cu pudra de muștar. După o oră de stat în cuptor, unge friptura din belșug cu glazura de gem. repetă procedura la fiecare 15 minute.

4.Când carnea a devenit fragedă, unge-o cu unt, presară deasupra rozmarin și acoperă cu o folie de aluminiu.

5.Feliaz-o după pricepere abia după ce a stat acoeprită vreo jumătate de oră. Servește friptura glazurată cu legume pe grătar sau fierte aldente.

credit foto: © azurita – Fotolia.com

 

Truc. Pregătește amestecul pentru glazurat cu o zi înainte de prepararea fripturii. Glazura va căpăta un gust mai pronunțat, ușor picant și aromat.

 

Pulpă de porc glazurată

Poza principala

friptura_glazurata_fotolia_68300778_subscription_xxl-c_azurita_-_fotolia.com_mica.jpg

2 kg carne de porc 

200 g gem de caise

3 linguri cu pudră de muștar

6-7 cuișoare

rozmarin

unt

sare

piper

 

Friptură în crustă de condimente

Pentru mesele în familie, friputura glazurată este un adevărat festin.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.