1. Spală carnea și așaz-o întro tavă adâncă. Toarnă uleiul deasupra, presară sarea de mare și cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire crestează bucățile de carne. Pune în fiecare crestătură câte o jumătate de cățel de usturoi și oregano.
2. Toarnă deasupra supa de pui (sau de legume ori apa) și vinul. Acoperă cu un capac (sau folie ori hârtie de copt umezită în prealabil) și dă la cuptor pentru o oră (la 180°C).
3. Scoate din cuptor, așază în tavă cepele roșii, lămâile tăiate în sferturi și roșiile în suc propriu. Presară de jur împrejul cărnii de miel măslinele.
4. Acoperă din nou și mai dă o oră la cuptor. Îndepărtează capacul și mai lasă jumătate de oră în cuptor să se rumenească bucățile de carne. După ce ai scos tava din cuptor, lasă friptura grecească de miel să stea un sfert de oră înainte de a o servi invitaților.
credit foto: © HLPhoto – Fotolia.com_mica
2 kg carne de miel
1 lingură cu ulei de măsline
2 lingurițe cu sare de mare
4 căței de usturoi
12 fire de oregano
375 ml supă de pui/legume
125 ml vin alb sec
2 cepe roșii
2 lămâi
2 cutii cu roșii în suc propriu
175 g măsline kalamata
Adaugă comentariu