- Preîncăzliți cuptorul la 230 de grade.
- Într-un castron amestecați laptele împreună cu ouăle, usturoiul, coriandru tocat, sare și un praf de piper după gust.
- Într-o tigaie incingeți uleiul de măsline și adăugați cartofii dulci și ardeiul roșu. Presărați chimen, boia și sare.
- Acoperiți vasul cu un capac și mențineți la foc potrivit cât să aveți grijă să nu ardeți conținutul.
- Mențineți pe foc pentru aproximativ 8 minute.
- Îndepărtați capacul, amestecați și lăsați tigaie pentru încă 5-10 minute, până când cartofii încep să se caramelizeze pe margini. Dacă mai este nevoie mai adăugați ulei de măsline.
- Într-un vas de cuptor aranjați cartofii și ardeii într-un strat, presărați fasolea neagră și la final amestecul de ouă.
- Mărunțiți feta pe deasupra și introduceți vasul în cuptor și coaceți între 12-18 minute.
- Lăsați frittata să se odihnească înainte de a fi tăiată.
- Serviți cu coriandru proaspăt, avocado cubulețe și sos picant.
Credit Foto: thinkstock/ getty images
Poza principala
- 8 ouă
- 115 ml lapte
- 2 linguri frunze coriandru tocate
- 2 căței usturoi tocați
- 3/4 linguriță sare
- piper măcinat
- 1 cartof dulce, mărime medie, tăiat în cuburi
- 1 ardei gras roșu, fără semințe, tocat în bucăți
- 1 lingură ulei măsline
- 1 linguriță chimen
- 1/2 linguriță boia ardei
- 80 g fasole neagră, fiartă și scursă
- 70 g brânză feta mărunțită
- avocado cuburi, opțional pentru garnitură
- coriandru proaspăt
Răsfață-te la micul dejun cu un preparat sățios și complet.
Numar de portii
4-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu