Home » Vegetarian & vegan » Frittata cu cartof dulce, ardei rosu si feta
Vegetarian & vegan

Frittata cu cartof dulce, ardei rosu si feta

  1. Preîncăzliți cuptorul la 230 de grade.
  2. Într-un castron amestecați laptele împreună cu ouăle, usturoiul, coriandru tocat, sare și un praf de piper după gust.
  3. Într-o tigaie incingeți uleiul de măsline și adăugați cartofii dulci și ardeiul roșu. Presărați chimen, boia și sare.
  4. Acoperiți vasul cu un capac și mențineți la foc potrivit cât să aveți grijă să nu ardeți conținutul.
  5. Mențineți pe foc pentru aproximativ 8 minute.
  6. Îndepărtați capacul, amestecați și lăsați tigaie pentru încă 5-10 minute, până când cartofii încep să se caramelizeze pe margini. Dacă mai este nevoie mai adăugați ulei de măsline.
  7. Într-un vas de cuptor aranjați cartofii și ardeii într-un strat, presărați fasolea neagră și la final amestecul de ouă.
  8. Mărunțiți feta pe deasupra și introduceți vasul în cuptor și coaceți între 12-18 minute.
  9. Lăsați frittata să se odihnească înainte de a fi tăiată.
  10. Serviți cu coriandru proaspăt, avocado cubulețe și sos picant.

  Credit Foto: thinkstock/ getty images

Poza principala

frittata_cu_cartof_dulce_feta_si_ardei_rosu.jpg

  • 8 ouă
  • 115 ml lapte
  • 2 linguri frunze coriandru tocate
  • 2 căței usturoi tocați
  • 3/4 linguriță sare
  • piper măcinat
  • 1 cartof dulce, mărime medie, tăiat în cuburi
  • 1 ardei gras roșu, fără semințe, tocat în bucăți
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 linguriță chimen
  • 1/2 linguriță boia ardei
  • 80 g fasole neagră, fiartă și scursă
  • 70 g brânză feta mărunțită
  • avocado cuburi, opțional pentru garnitură
  • coriandru proaspăt 
Răsfață-te la micul dejun cu un preparat sățios și complet.
Numar de portii
4-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.