Home » Promo » Frittata cu dovleac si salvie prajita
Promo

Frittata cu dovleac si salvie prajita

  1. Preîncălziți cuptorul la 250 grade.
  2. Într-un  castron amestecați ouăle, lapte, usturoi, 1/4 linguriță sare și un praf de piper măcinat.
  3. Încorporați jumătate din cantitatea de parmezan și amestecați pentru a combina amestecul.
  4. Într-o tigaie rezistentă la cuptor adăugați 1 lingură cu ulei de măsline și încingeți, apoi adăugați ceapa și amestecați până devine translucidă.
  5. Adăugați cuburile de dovleac și 1/2 linguriță sare. Amestecați și împrăștiați uniform legumele pe suprafața tigăii.
  6. Gătiți la foc potrivit și cu tigaia acoperită până când dovleacul se înmoaie, aproximativ 8 minute.
  7. Îndepărtați capacul și mențineți pe foc pentru un interval de 5-10 minute, până când dovleacul devine auriu, adăugând 1-2 linguri de ulei de măsline.
  8. Turnați amestecul de ou peste dovleac, presărați restul cantității de parmezan și introduceți vasul în cuptor.
  9. Coaceți pentru 14-17 minute.
  10. În acest timp încingeți 1-2 linguri cu ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți frunzele de salvie, tocate.
  11. Mențineți pe foc amestecând frecvent până când salvia devine crocantă.
  12. Scoateți salvia cu o spumieră pe un prosop de hârtie.
  13. Când frittata este gata, adăugați salvie prăjită pe deasupra și serviți imediat.

Credit Foto: Thinkstock/ getty images

  • 8 ouă
  • 125 ml lapte
  • 80 g parmezan ras
  • 1 lingură ulei măsline
  • 100 g dovleac, curățat și tăiat în cuburi
  • 80 g ceapă tocată
  • 3/4 linguriță sare
  • piper măcinat
  • salvie prăjită, aproximativ 16 frunze tocate
  • 1-2 linguri ulei măsline
Simplu, aromat și gustos. Perfect pentru micul dejun.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE