- Preîncălziți cuptorul la 250 grade.
- Într-un castron amestecați ouăle, lapte, usturoi, 1/4 linguriță sare și un praf de piper măcinat.
- Încorporați jumătate din cantitatea de parmezan și amestecați pentru a combina amestecul.
- Într-o tigaie rezistentă la cuptor adăugați 1 lingură cu ulei de măsline și încingeți, apoi adăugați ceapa și amestecați până devine translucidă.
- Adăugați cuburile de dovleac și 1/2 linguriță sare. Amestecați și împrăștiați uniform legumele pe suprafața tigăii.
- Gătiți la foc potrivit și cu tigaia acoperită până când dovleacul se înmoaie, aproximativ 8 minute.
- Îndepărtați capacul și mențineți pe foc pentru un interval de 5-10 minute, până când dovleacul devine auriu, adăugând 1-2 linguri de ulei de măsline.
- Turnați amestecul de ou peste dovleac, presărați restul cantității de parmezan și introduceți vasul în cuptor.
- Coaceți pentru 14-17 minute.
- În acest timp încingeți 1-2 linguri cu ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți frunzele de salvie, tocate.
- Mențineți pe foc amestecând frecvent până când salvia devine crocantă.
- Scoateți salvia cu o spumieră pe un prosop de hârtie.
- Când frittata este gata, adăugați salvie prăjită pe deasupra și serviți imediat.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
- 8 ouă
- 125 ml lapte
- 80 g parmezan ras
- 1 lingură ulei măsline
- 100 g dovleac, curățat și tăiat în cuburi
- 80 g ceapă tocată
- 3/4 linguriță sare
- piper măcinat
- salvie prăjită, aproximativ 16 frunze tocate
- 1-2 linguri ulei măsline
Simplu, aromat și gustos. Perfect pentru micul dejun.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu