- Puneți cartofii la fiert împreuna cu sare si lăsați sa fiarbă 12-15 minute pînă se înmoaie. Îi scurgeți și îi lăsați să se răceasca pentru a putea fi tăiați in felii. Mazărea se fierbe separat, se scurge de apă și se lasă la răcit împreuna cu cartofii.
- Bateți ouăle și albușurile cu lapte, usturoi, muștar si ierburile tocate, adăugați crema de brânză.
- Într-o cratiță cu diametrul de 23 cm, puneți uleiul la încins și adăugați cartofii taiați felii, pe care îi prăjiți timp de 5 minute, până când aceștia capătă o culoare aurie. Adăugați dovlecelul dat pe răzătoare si fulgii de chilly. Lăsați pe foc înca 7-10 minute.
- Adăugați mazărea peste compoziția din ouă si amestecați.
- Turnați amestecul peste cartofi, împreuna cu brânza feta sfărâmată și roșiile deshidratate. Gătiți la foc blând pentru înca 10-12 minute.
- Pentru o crustă mai crocantă, se introduce tigaia in cuptorul preîncalzit la 250 de grade pentru aproximativ 5 minute.
- Serviți cu salată verde.
- Dacă nu aveți roșii deshidratate , puteți înlocui cu ardei roșu.
Credit Foto: Fotolia / Peeters
Poza principala
Galerie foto
- 300 g cartofi noi
- 4 ouă
- 2 albușuri
- 1 lingură de lapte
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 1 lingură de muștar
- 3 linguri cremă de brânză
- Un pumn de verdețuri: pătrunjel, mentă, mărar
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 dovlecel
- ½ linguriță fulgi chilly
- 150 g mazăre
- 100 g brânză feta, mărunțită
- 50 g roșii deshidratate
- 100 g frunze de salată pentru a servi
Folosiți-vă de aromele verdețurilor preferate pentru a crea o frittata plină de savoare. Este sezonul legumelor verzi, profitați din plin de diversitatea din piețe.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu