Home » Mâncăruri » Frittata cu mazare si verdeturi de vara
Mâncăruri

Frittata cu mazare si verdeturi de vara

  1. Puneți cartofii la fiert împreuna cu sare si lăsați sa fiarbă 12-15 minute pînă se înmoaie. Îi scurgeți și îi lăsați să se răceasca pentru a putea fi tăiați in felii. Mazărea se fierbe separat, se scurge de apă și se lasă la răcit împreuna cu cartofii. 
  2. Bateți ouăle și albușurile cu lapte, usturoi, muștar si ierburile tocate, adăugați crema de brânză.  
  3. Într-o cratiță cu diametrul de 23 cm, puneți uleiul la încins și adăugați cartofii taiați felii, pe care îi prăjiți timp de 5 minute, până când aceștia capătă o culoare aurie. Adăugați dovlecelul dat pe răzătoare si fulgii de chilly. Lăsați pe foc înca 7-10  minute. 
  4. Adăugați mazărea peste compoziția din ouă si amestecați. 
  5. Turnați amestecul peste cartofi, împreuna cu brânza feta sfărâmată și roșiile deshidratate. Gătiți la foc blând pentru înca 10-12 minute. 
  6. Pentru o crustă mai crocantă, se introduce tigaia in cuptorul preîncalzit la 250 de grade pentru aproximativ 5 minute.
  7. Serviți cu salată verde.
  8. Dacă nu aveți roșii deshidratate , puteți înlocui cu ardei roșu.

 Credit Foto: Fotolia / Peeters

Poza principala

fritatta_mazare_verdeturi_de_vara.jpg

  • 300 g cartofi noi 
  • 4 ouă
  • 2 albușuri
  • 1 lingură de lapte
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 1 lingură de muștar 
  • 3 linguri cremă de brânză 
  • Un pumn de verdețuri: pătrunjel, mentă, mărar 
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 dovlecel
  • ½ linguriță fulgi chilly
  • 150 g mazăre 
  • 100 g brânză feta, mărunțită
  • 50 g roșii deshidratate
  • 100 g frunze de salată pentru a servi
Folosiți-vă de aromele verdețurilor preferate pentru a crea o frittata plină de savoare. Este sezonul legumelor verzi, profitați din plin de diversitatea din piețe.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.