Home » Blog » Fructe dulci de vara cu continut minim de zahar
Blog

Fructe dulci de vara cu continut minim de zahar

Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Dacă vrei să slăbeşti, până şi fructele trebuie să le consumi cu moderaţie deoarece conţin zahăr. Iată care fructe sunt dulci, dar nu conţin mult zahăr!
fructe_dulci_de_vara_cu_continut_minim_de_zahar.jpg

Zmeură (4.6 g zahăr/ 100 g)

Sunt excelente pentru dietele de slăbire, deoarece conţin puţine calorii, dar multe fibre şi o cantitate mare de apă.

Asta înseamnă că îţi umplu stomacul şi sunt mai greu de digerat, deci senzaţia de saţietate durează mai mult.

Fibrele din zmeură stimulează pierderea în greutate, deoarece contribuie la reglarea metabolismului.

În plus, aceste fructe au un indice glicemic mic, ceea ce înseamnă că stabilizează nivelul zahărului din sânge, contribuind astfel la menţinerea greutăţii.

 

Pepene roşu (5.1 g zahăr/ 100 g)

Conţine peste 90% apă, iar apa nu are calorii! Deşi nu este un fruct bogat în fibre (o ceaşcă cu pepene roşu tăiat cubuleţe conţine doar 0.6 grame fibre), pepenele roşu creează senzaţia de saţietate deoarece conţine atât de multă apă. Astfel, vei mânca mai rar şi mai puţin în restul zilei.

 

10 alimente sănătoase de adăugat în meniul de vară

 

Căpşune (6.6 g zahăr/ 100 g)

Nu doar că sunt pline de antioxidanţi, precum vitamina C (care protejează sistemul imunitar, apără pielea de efectele razelor ultraviolete, cancer şi îmbătrânire prematură, reduce colesterolul rău şi reglează tensiunea arterială), dar căpşunele au şi puterea de a declanşa producţia hormonilor adiponectină şi leptină, care stimulează arderea grăsimilor, ceea ce înseamnă un metabolism activ şi pierdere în greutate.

 

Pepene galben (6.7 g zahăr/ 100 g)

La cât este de dulce, e surprinzător că un pepene galben cu diametrul de 15 cm conţine doar 275 de calorii. Această cantitate furnizează organismului beneficii multiple: 34% din cantitatea recomandată de Omega 3, 29% din cea de fibre, dublul dozei zilnice recomandate de vitamina A, de patru ori doza de vitamina C şi peste 30% din dozele zilnice recomandate de cupru, magneziu, potasiu, folati şi vitaminele B1, B3 şi B6. Asta înseamnă că pepenele galben te satură mai bine şi mai sănătos decât tradiţionalul mic dejun cu ouă şi pâine prăjită. Bonus: pepenele galben se digeră la fel de repede ca sucurile, în doar 15-30 de minute!

 

Pepenele galben, fructul care ţine cancerul departe

 

Piersici (7.3 g zahăr/ 100 g)

O piersică de dimendiune medie conţine doar 38 de calorii, ceea ce furnizează organismului 2 grame de fibre, dar şi cantităţi însemnate de vitaminele A şi C, potasiu şi fier. De asemenea, piersicile sunt uşor laxative şi diuretice, iar beta-carotenul din ele contribuie la menţinerea elasticităţii şi luminozităţii pielii.

 

Nectarine (7.8 g zahăr/ 100 g)

Sărace în calorii, dar bogate în fibre, nectarinele sunt fructe săţioase asociate cu un risc scăzut de obezitate. 1 ceaşcă de nectarine tăiate cubuleţe conţine 63 de calorii şi 2.4 grame fibre. Totuşi, deoarece au un conţinut scăzut de proteine, este bine să le consumi în combinaţie cu alimente bogate în proteine – iaurt grecesc, ton, albuş de ou, pui la grătar, brânză de vaci degresată.

 

Caise (8.4 g zahăr/ 100 g)

Caisele oferă 60% din doza zilnică recomandată de vitamina A şi sunt o sursă excelentă de fibre insolubile, care absorb apa din stomac, contribuie la menţinerea senzaţiei de saţietate şi stimulează tranzitul alimentelor prin tractul digestiv.

 

Include aceste fructe în alimentaţia ta pe timp de vară şi vei putea să îţi ţii sub control greutatea, furnizându-i totodată organismului nutrienţi esenţiali de care are nevoie pentru a funcţiona la parametri normali!

 

5 fructe de vară care vindecă diferite boli

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.