Pentru a obţine un jeleu perfect, curăţă merele de coajă și taie-le cubuleţe. Acoperă merele cu apă (trebuie să plutească în apă) și adaugă zeamă de lămâie. Lasă pe foc până fierb merele. Trece-le apoi printr-o sită și subţiază cu zeama în care au fiert. Adaugă zahărul și lasă pe foc până se îngroașă siropul. Așază în cupe fructele, în straturi: unul de portocală, altul de zmeură și unul de afine. Toarnă siropul răcorit și lasă la rece 2-3 ore. Răstoarnă fructele în jeleu, pe farfuriuţe, dar nu înainte de a scufunda puţin cupele în apă clocotită.
Poza principala
Galerie foto
3 portocale
300 g zmeură
300 g afine
Pentru jeleu
1 kg mere
1 lămâie
500 g zahăr
Un desert răcoritor pentru zilele de vară.
Numar de portii
1
Facebook Comments
Adaugă comentariu