Home » Blog » Fructe si legume de primavara care iti protejeaza imunitatea
Blog

Fructe si legume de primavara care iti protejeaza imunitatea

Sursa
ecuisine.ro
Foto
Fotolia
Aceste fructe şi legume sunt campioane la protejarea imunităţii primăvara!
fructe_si_legume_de_primavara_care_iti_protejeaza_imunitatea.jpg

Primăvara este o perioadă delicată pentru organismul nostru, deoarece sistemul imunitar este destul de „şifonat” după iarna cea geroasă.

Din fericire, primăvara e şi momentul în care fructele şi legumele de sezon încep să reapară prin pieţe, aşa că avem de unde să ne luăm doza de vitamine şi minerale care să ne ajute să facem faţă schimbărilor bruşte de temperatură şi bolilor de sezon.

Pentru a-ţi întări sistemul imunitar, a scăpa de oboseală şi a evita astenia de primăvară, include aceste legume şi fructe în meniul tău zilnic:

Spanac. Conţine vitamina C de care sistemul imunitar are atâta nevoie, acid folic care ajută la producerea de celule noi, luteină care protejează pielea de efectul nociv al razelor ultraviolete şi vitaminele E şi K care, combinate cu vitamina C, previn ridurile şi dau elasticitate pielii.

Lista de cumpărături pentru primăvară

Ridichi. Conţin cantităţi importante de vitamina C, acid folic, fier, potasiu, calciu, cupru, zinc, fluor şi antioxidanţi. În special conţinutul bogat de vitamina C şi vitamine din grupul B face din ridichi un excelent detoxifiant şi stimulator al imunităţii.

Anghinare. 100 grame de bulbi proaspeţi de anghinare conţin în jur de 20% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Astfel, anghinarea ajută organismul să fie mai rezistent în faţa infecţiilor şi a radicalilor liberi care atacă celulele sănătoase.

Ceapă verde. Datorită conţinutului bogat de vitaminele C, B şi săruri minerale precum potasiu şi calciu, ceapa verde previne răceala şi gripa, elimină toxinele din organism şi stimulează digestia.

Salată verde. Consumul regulat de salată verde furnizează organismului o mulţime de nutrienţi (de la vitaminele C, E şi B6 la acid folic) de care acesta are nevoie pentru menţinerea unei imunităţi sănătoase.

Broccoli. Conţine atât vitamina C, cât şi A, ambele având rol important în protejarea imunităţii şi absorbţia fierului în organism, pentru o protecţie optimă împotriva răcelilor.

Primele verdeţuri de primăvară şi ce beneficii aduc ele sănătăţii

Conopidă. 200 grame de conopidă asigură necesarul zilnic de vitamina C, iar magneziul şi vitaminele din grupul B care se regăsesc şi ele în cantităţi însemnate în conopidă se combină cu vitamina C pentru a asigura funcţionarea optimă a sistemului imunitar.

Banane. Trebuie incluse în meniul de primăvară deoarece energizează pe loc organismul graţie conţinutului ridicat de potasiu, antioxidanţi şi vitamina B6. În plus, studii recente au descoperit în bananele cu coaja pătată, maronie, o substanţă care distruge celulele tumorale, fiind de mare folos imunităţii.

Avocado. Conţine cu 60% mai mult potasiu decât bananele, plus cantităţi importante de fibre, vitamina E (adjuvant al funcţiilor inimii), magneziu şi acizi graşi esenţiali (care au rol anti-aging).

Citrice (lămâi, portocale, grepfrut). Sunt recunoscute pentru conţinutul ridicat de vitamina C, care luptă împotriva infecţiilor şi apără organismul de răceli şi gripe.

Mango. Conţine cantităţi însemnate de vitamina C şi acid galic, nutrienţi de care organismul are nevoie pentru a-şi menţine imunitatea şi a se proteja de virusuri.

Papaya. Conţinutul ridicat de vitamina A şi vitamina C stimulează sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva răcelilor şi a tusei. 

Alimente pentru o imunitate de fier

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE