1. Topește mierea împreună cu untul și zahărul. Lasă să se răcorească, apoi încorporează făina amestecată cu praful de copt, cuișoarele zdrobite și puţină sare.
2. Frământă până obţii un aluat numai bun de întins. Presară făină pe masa de lucru și întinde din aluat foi mai grosuţe. Cu ajutorul unei forme sau cu un păhărel, taie cercuri potrivit de mari.
3. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la foc mic, cam 15 minute.
4. Separat, topește ciocolata la bain-marie. La final, adaugă o linguriţă cu unt. Trece fursecurile prin ciocolata topită. Fie bagi tot fursecul, fie doar jumătate. Pune-le pe un grătărel și servește-le după ce s-a întărit ciocolata.
500 g făină
225 g miere
150 g unt + 1 linguriță cu unt
50 g zahăr
1 pliculeţ cu praf de copt
100 g ciocolată cu lapte
2 cuişoare
sare
Adaugă comentariu