Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Fierbeti puiul in apa cu vin, busuioc, oregano si usturoi. Scoateti puiul si taiati-l cubulete. Scurgeti lichidul in care a fiert si pastrati o cana si jumatate din acesta zeama, aruncand restul ingredientelor folosite in aceasta etapa.
Separat, incalziti putin ulei intr-o tigaie mai mare. Adaugati legumele si sotati-le pentru cateva minute, pana se inmoaie. Puneti zeama pastrata si amestecati. Continuati sa fierbeti pentru 5 minute.
Adaugati puiul si pastele, amestecati, potriviti de sare si piper si fierbeti pentru inca 5 minute.
Serviti cald sau rece, cu putin marar pe deasupra.
450 g paste fusilli colorate
1/4 cana vin alb sec
1 lingurita busuioc uscat
1 lingurita oregano uscat
2 catei de usturoi, decojiti si taiati
450 g piept de pui
1 1/2 lingura ulei de masline
3 morcovi, taiati cubulete
2 ardei grasi verzi, taiati cubulete
2 ardei grasi galbeni, taiati cubulete
1 borcan mic fasole verde
marar
sare si piper
Adaugă comentariu