1. Pune seara cartofii la fiert în coaja în apa cu sare. Lasa-i sa se raceasca și curața-i. Da-i prin mașina de tocat și pune-i într-un castron.
2. Cerne faina deasupra, adauga un praf de sare, 20 g de unt și oul. Framânta un aluat omogen, care sa nu se lipeasca de mâini. Da-i forma de sul și taie-l în 12-15 parți egale.
3. Spala și șterge caisele cu un prosop de hârtie, apoi scoate sâmburele, fara sa rupi caisa de tot.
4. Aplatizeaza în podul palmei o bucata de aluat, pune în mijloc fructul și da-i o forma rotunda. Procedeaza la fel pâna ce termini cele doua ingrediente.
5. Pune pe foc o oala cu apa și un praf de sare. Când da în clocot, adauga toate galuștele cu caise formate și lasa-le 12-15 minute.
6. Între timp, încinge 100 g de unt într-o tigaie adânca, pune pesmetul și aurește-l cât sa capete o culoare apetisanta.
7. Da deoparte. Scoate galuștele cu sita, doua câte doua. Tavalește galustele cu caise prin pesmet și pudreaza cu zahar.
TRUC. Pentru a aromatiza caisele, dupa ce ai îndepartat sâmburele, presara în mijlocul fiecareia puțina scorțișoara.
Caise pentru slabit frumos si sanatos
Adaugă comentariu