Galuște cu caise

1. Pune seara cartofii la fiert în coaja în apa cu sare. Lasa-i sa se raceasca și curața-i. Da-i prin mașina de tocat și pune-i într-un castron.

2. Cerne faina deasupra, adauga un praf de sare, 20 g de unt și oul. Framânta un aluat omogen, care sa nu se lipeasca de mâini. Da-i forma de sul și taie-l în 12-15 parți egale.

3. Spala și șterge caisele cu un prosop de hârtie, apoi scoate sâmburele, fara sa rupi caisa de tot.

4. Aplatizeaza în podul palmei o bucata de aluat, pune în mijloc fructul și da-i o forma rotunda. Procedeaza la fel pâna ce termini cele doua ingrediente.

5. Pune pe foc o oala cu apa și un praf de sare. Când da în clocot, adauga toate galuștele cu caise formate și lasa-le 12-15 minute.

6. Între timp, încinge 100 g de unt într-o tigaie adânca, pune pesmetul și aurește-l cât sa capete o culoare apetisanta.

7. Da deoparte. Scoate galuștele cu sita, doua câte doua. Tavalește galustele cu caise prin pesmet și pudreaza cu zahar.

 

TRUC. Pentru a aromatiza caisele, dupa ce ai îndepartat sâmburele, presara în mijlocul fiecareia puțina scorțișoara.

 Tarta cu caise

Caise pentru slabit frumos si sanatos

Poza principala

poza_mica.jpg

500 g cartofi

15 caise

165 g faina

100 g pesmet

120 g unt

1 oua

zahar

sare

 

Iaurt cu miere și caise

Simple sau cu fructe, galustele cu caise sunt un deliciu.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE