1. Taie carnea afumată cubuleţe, la fel şi chiflele. Pune-le într-un castron mare, apoi adaugă varza murată, ouăle, smântâna, pătrunjelul tocat, făina şi sarea.
2. Amestecă foarte bine, cu mâna chiar, pentru omogenizare. Dacă e prea tare, mai pune un pic de apă călduţă. Dacă e prea moale, mai pune un pic de făină sau chiar pesmet.
3. Pune apă cu sare la fiert, iar până ajunge să clocotească, formează găluşte rotunde, cu mâna. Pune găluşte-le la fiert în apa clocotită şi lasă să fiarbă 20 de minute.
4. Frige în acest timp feliile de bacon, la fel şi rondele de ceapă. Scoate găluştele cu carne afumata când sunt gata, lasă-le un pic la scurs, apoi serveşte-le fierbinţi, cu bacon şi inele de ceapă, totul decorat cu codițe de ceapă verde tocate fin sau tije tinere de pătrunjel.
credit foto: Photoland/Profimedia
Truc. Ca să nu te murdăreşti pe mâini, dar şi să ai nişte găluşte ca nişte sfere frumoase, foloseşte lingura specială de îngheţată pentru a forma găluştele.
200 g ciolan afumat (sau alt fel de preparat afumat din carne de porc)
4 chifle
100 g varză murată (din cea pusă gata tăiată, pentru salată)
3 ouă
3-4 linguri cu smântână pentru gătit
1 mână de pătrunjel verde tocat
100 g făină integrală
50 g bacon
1 ceapă
sare
ulei
Adaugă comentariu