1. Scoate sâmburii prunelor, pune fructele într-un castron și presară deasupra o lingură cu zahăr și o linguriță cu scorțișoară. Pune o oală cu apă și puțină sare pe foc.
2. Dă cartofii reci, curățați de coajă, prin mașina de tocat. Adaugă făina cernută, un praf de sare, bicarbonatul, grișul și amestecă.
3. Încorporează cele două ouă, pe rând, și frământă un aluat omogen, care se modelează ușor (nu trebuie să fie un aluat tare).
4. Rupe o bucățică de aluat, așază în mijloc o prună (sau o jumătate) și modelează găluștele. După ce ai terminat aluatul, pune găluștele în apa clocotită și fierbe-le pentru 20-25 de minute.
5. Între timp, încinge uleiul într-o tigaie adâncă și rumenește apoi pesmetul. Când acesta a devenit auriu, adaugă 2-3 linguri cu zahăr și un strop de scorțișoară și amestecă.
6. Scoate găluștele și tăvălește-le prin pesmet, apoi pune-le pe un platou. Servește-le călduțe sau reci. Sunt delicioase!
500 g prune dulci
500 g cartofi fierți
100 g făină
2-3 linguri cu griș
¼ linguriță cu bicarbonat
2 ouă
2-3 linguri ulei
200-300 g pesmet
scorțișoară
zahăr
sare
Adaugă comentariu