1. Portioneaza gasca.
2. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
3. Curata telina si feliaz-o fin. Curata si toaca ceapa. Taie merele in bucati. Incalzeste untul/uleiul intr-o oala de cuptor. Adauga legumele si marul si lasa pe foc pana devin aurii, in timp de amesteci. Asezoneaza cu cimbru, sare si piper.
4. Prajeste bucatile de gasca pe toate partile in ulei. Asezoneaza cu sare si piper si pune bucatile intr-o oala mai mare. Toarna supa de pui si sucul si acopera cu capac. Pune oala la cuptor si lasa carnea timp de 1 ora – 1 ora si jumatate pana se inmoaie.
5. Scoate bucatile de gasca si pune-le intr-o tava de copt cu partea cu piele deasupra si lasa-le la cuptor timp de 3-5 minute pana sunt crocante.
6. Scurge supa si indeparteaza cata grasime se poate. Lasa la fiert si ingroas-o cu faina de cartofi sau malai. Asezoneaza cu sare si piper.
7. Taie carnea in bucati. Se serveste cu sos, varza rosie, cartofi prajiti si legume.
1 gasca, de aproximativ 4 kg
ulei/unt pentru prajire
sare si piper
200g de telina
5 cepe rosii
2 mere
1/2 lingurita de cimbru uscat
300ml de supa de pui
200-300ml de suc de coacaze
Sos
500ml de sos de friptura (orice fel)
2 linguri de faina de cartofi sau malai
Adaugă comentariu