1. Acopera feliile de pâine cu apa amestecata cu un pahar mic cu otet balsamic (poti sa folosesti si otet de vin sau mere).
2. Spala ardeii curata-i de sâmburi si de partile albe din interior, dupa care taie-i in bucati nu foarte mici. Pune pe foc o cratita cu apa, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scufunda rosiile pentru 1-2 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit decojeste-le, elimina sâmburii si taie-le in bucati potrivite. Curata ceapa, castravetele si usturoiul si taie-le in bucati (nu conteaza cât sunt de mari sau mici bucatile pentru ca oricum totul se va mixa).
3. Pune in vasul robotului legumele si mixaza-le pana se omogenizeaza, adauga painea stoarsa, sare, 3 linguri cu ulei de masline, piper si mixeaza. Adauga apa astfel incat supa sa capete o consistenta cremoasa si omogena.
4. Daca o vrei mai lichida, poti adauga mai multa apa. Acopera supa si las-o la frigider pentru câteva ore inainte de a o servi. Serveste supa rece acompaniata de crutoane prajite si putin ulei de masline.
600 g rosii
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 ceapa medie
1 castravete
1-2 catei de usturoi
100 g pâine
1 pahar mic cu otet balsamic
ulei, sare, piper
Adaugă comentariu