Home » Gazpacho cu mere

Gazpacho cu mere

  1. Roșiile se opăresc pentru 1 minut pentru a putea fi decojite.
  2. Curățați 1 ardei gras și unul galben de semințe.
  3. Curățați merele și tăiați-le bucăți egale.
  4. Amestecați-le cu ardeii. Se lasă deoparte și se adaugă în momentul servirii.
  5. Se pun roșiile în blender, împreună cu 3 linguri de ulei de măsline.
  6. Adăugați țelina, ceapa verde, restul ardeilor grași, zeama de la jumătate de lămâie, zahărul, oțetul, frunzele de busuioc, sare și ardei iute.
  7. Se mixează toate ingredientele până la consistența unui piure cremos. 
  8. Lăsați la frigider pentru minim 1 oră.
  9. Serviți cu ardeii grași și merele tăiate la început.

Credit Foto: Fotolia/ Olena Mykhaylova

Poza principala

gazpacho_mere.jpg

  • 400 g roșii
  • 2 mere 
  • 2 ardei grași roșii
  • 4 tulpini țelină (apio)
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 ardei grași galbeni 
  • 1 lămâie
  • 1 lingură oțet mere
  • ulei măsline ( 3 linguri) 
  • 1 lingură zahăr
  • 8-10 frunze busuioc
  • 1 ardei iute 
  • sare 
În sezonul cald, cele mai apreciate preparate sunt cele pregătite la rece, iar acest gazpacho este perfect.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE