- Roșiile se opăresc pentru 1 minut pentru a putea fi decojite.
- Curățați 1 ardei gras și unul galben de semințe.
- Curățați merele și tăiați-le bucăți egale.
- Amestecați-le cu ardeii. Se lasă deoparte și se adaugă în momentul servirii.
- Se pun roșiile în blender, împreună cu 3 linguri de ulei de măsline.
- Adăugați țelina, ceapa verde, restul ardeilor grași, zeama de la jumătate de lămâie, zahărul, oțetul, frunzele de busuioc, sare și ardei iute.
- Se mixează toate ingredientele până la consistența unui piure cremos.
- Lăsați la frigider pentru minim 1 oră.
- Serviți cu ardeii grași și merele tăiate la început.
Credit Foto: Fotolia/ Olena Mykhaylova
Poza principala
- 400 g roșii
- 2 mere
- 2 ardei grași roșii
- 4 tulpini țelină (apio)
- 2 fire ceapă verde
- 2 ardei grași galbeni
- 1 lămâie
- 1 lingură oțet mere
- ulei măsline ( 3 linguri)
- 1 lingură zahăr
- 8-10 frunze busuioc
- 1 ardei iute
- sare
În sezonul cald, cele mai apreciate preparate sunt cele pregătite la rece, iar acest gazpacho este perfect.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments
Adaugă comentariu