1. Puneti doua farfuriute la congelator.
2. Cantariti ananasul, taiati-l si puneti-l intr-un robot de bucatarie, alaturi de zeama de lamaie si ghimbir, Mixati pana se formeaza o pasta cremoasa.
3. Turnati piureul de ananas intr-o oala si aduceti la fierbere, apoi fierbeti pentru 15 minute, la foc mic, sau pana ananasul s-a inmuiat.
4. Luati oala de pe foc si cantariti zaharul asigurandu-va ca are aceeasi greutate ca ananasul cantarit mai devreme. Puneti zaharul si amestecati continuu pana ce acesta se dizolva.
5. Puneti din nou oala pe foc si fierbeti la foc iute pentru 5-6 minute, amestecand continuu.
6. Cand credeti ca s-a legat gemul de ananas, opriti focul. Puneti o lingura de gem pe farfuria de la congelator. Lasati-l pentru cateva minute sa vedeti daca incepe sa se aseze. Puneti degetul peste compozitie: daca s-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, readuceti la fierbere pentru inca 2 minute. Testati de fiecare data gemul de ananas si continuati fierberea, daca este cazul.
7. Lasati gemul de ananas cu ghimbir sa se raceasca pentru 15 minute, apoi turnati-l in borcanele calde, sterilizate, umplandu-le cat de mult puteti. Sigilati-le bine. Lasati-le sa se raceasca complet, apoi depozitati-le intr-un loc intunecat si racoros.
Tips. Gemul poate fi pastrat pana la 3 luni intr-un loc racoros si intunecat. Odata deschis borcanul, tine gemul in frigider.
1 ananas mare, decojit si fara cotor
zeama de la o lamaie
2 linguri ghimbir proaspat ras
1 kg zahar cu pectina
Adaugă comentariu