- Spălați caisele, tăiați-le în jumătate și extrageți sâmburele.
- Puneți caisele într-o oală mai mare împreună cu zahărul, apa, sucul și coaja de la 1 lămâie.
- Amestecați energic și lăsați să fiarbă pentru 5-10 minute, până când caisele devin moi.
- Când fructele sunt aproape gata, tăiați păstaia de vanilie și extrageți semințele.
- Adăugați în oala atât semințele cât și păstăile de vanilie.
- Lăsați pe foc să se gătească până când se îngroașă.
- Lăsați gemul să se odihnească, scoateți păstăile de vanilie.
- Tunați gemul în borcane și păstrați la frigider până la 4 săptămâni cel mult.
Credit Foto: Fotolia/ Floydine
Poza principala
- 1 kg caise
- 1-2 păstăi vanilie
- 500 g zahăr granulat
- 1 lămâie
- 60 ml apă
Un gem aromat perfect pentru o gustare dulce de casă sau la micul dejun. Cei mici îl vor adora.
Numar de portii
4 borcane x 300 grame
Facebook Comments
Adaugă comentariu