Home » Deserturi & băuturi » Gem de caise cu vanilie
Deserturi & băuturi

Gem de caise cu vanilie

  1. Spălați caisele, tăiați-le în jumătate și extrageți sâmburele.
  2. Puneți caisele într-o oală mai mare împreună cu zahărul, apa, sucul și coaja de la 1 lămâie.
  3. Amestecați energic și lăsați să fiarbă pentru 5-10 minute, până când caisele devin moi.
  4. Când fructele sunt aproape gata, tăiați păstaia de vanilie și extrageți semințele.
  5. Adăugați în oala atât semințele cât și păstăile de vanilie. 
  6. Lăsați pe foc să se gătească până când se îngroașă.
  7. Lăsați gemul să se odihnească, scoateți păstăile de vanilie. 
  8. Tunați gemul în borcane și păstrați la frigider până la 4 săptămâni cel mult. 

  Credit Foto: Fotolia/ Floydine

Poza principala

gem_caise_si_vanilie.jpg

  • 1 kg caise
  • 1-2 păstăi vanilie
  • 500 g zahăr granulat
  • 1 lămâie
  • 60 ml apă
Un gem aromat perfect pentru o gustare dulce de casă sau la micul dejun. Cei mici îl vor adora.
Numar de portii
4 borcane x 300 grame
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.