Spală și curăță de codițe căpșunele, scurge-le de apă. Zdrobește cu un blender jumătate din cantitatea de căpșune, iar restul taie-le bucăți.
Curăță ardeiul de semințe și taie-l bucățele. Amestecă ardeiul cu ghimbirul ras și căpșunele. Adaugă zahărul gelifiant și pune amestecul pe foc, omogenizând continuu.
Lasă să fiarbă șapte minute, după care poţi să faci proba de gelificare: pune o linguriță cu gem pe o farfurioară, iar dacă s-a solidificat, adaugă piperul negru măcinat mare și amestecă ușor.
Umple imediat borcanele pregătite cu acest gem de capsune fierbinte și sigilează-le.
Poza principala
Galerie foto
1 kg căpșune
1 kg zahăr gelifiant (1:1)
1 ardei iute uscat
1 linguriță cu ghimbir ras
1 linguriță cu piper negru
Cu foarte puțin efort, poți prepara câteva borcane din dulceața de capsune (ori gemul) preferat de care să te bucuri împreună cu cei dragi.
Numar de portii
3 borcane de 400g
Facebook Comments
Adaugă comentariu