Gem de capsuni si rubarba

1.Taie firele de rubarba in cubulete si pune-le intr-un vas impreuna cu zaharul, capsunile si sucul de lamaie.
 
2.Pune pe foc mic, pana se dizolva zaharul, apoi da flacara un pic mai mare si amesteca din cand in cand.
 
3.Dupa ce a fiert un timp, pune o lingurita cu gem de capsune pe o farfurie rece. Daca isi pastreaza forma, atunci gemul e gata. Daca aluneca atunci cand inclini farfuria, atunci mai trebuie fiert.
 
4.Cand gemul de capsune de ceste fiert, lasa-l deoparte 10 minute, abia apoi pune-l fierbinte in borcane sterizilizate. Sigilieza borcanele si lasa-le sa se racoreasca in tihna.

Foto : Rex Features

Gem de prune

Gem de piersici

Poza principala

duminica1-1.jpg

500 g rubarbe curatata
500 g capşuni
900 g zahăr
1/2 lămâie

Gemul de capsuni si rubarba este o delicatesa cu un gust parfumat, delicat, o adevarata petrecere a gusturilor.
Numar de portii
3
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE