Morcovii se spala si se dau pe razatoare. Se pun in cratita, se adauga pulpa de coacaze si continutul plicului de gelfix clasic amestecat cu doua linguri de zahar, se amesteca bine si se pun la fiert, la foc mare.
Dupa ce clocoteste compozitia, se ia oala de pe foc, se adauga restul de zahar si se pune din nou la fiert, amestecand continuu, pana cand compozitia da in clocot. Se lasa sa fiarba 3-4 minute.
Borcanele se umplu imediat cu gemul de coacaze si morcovi inca fierbinte, pana la marginea superioara, si se pun capacele. Pentru prepararea amestecului de fructe, sunt foarte indicate paleta de mixare sau cea de la robot.
Sursa: Revista FEMEIA.
Poza principala
Galerie foto
700 g coacaze pasate
300 g morcovi
1,2 kg zahar
1 plic gelfix clasic
O combinatie sanatoasa si delicioasa cu gem de coacaze si morcovi.
Numar de portii
4 borcane
Facebook Comments
Adaugă comentariu