1. Spala corcodușele (sanatoase și fara pete pe coaja) și scoate-le sâmburii. Pune-le într-o oala cu fundul gros și presara zaharul. Lasa-le câteva ore pâna ce lasa suc și pune oala pe foc.
2. Când începe sa fiarba, amesteca des ca sa nu se prinda compoziția de fundul oalei.
3. Dupa ce scade gemul de corcoduse, adauga scorțișoara proaspat macinata și ghimbirul pudra. Daca nu-ți place gustul picant, adauga mai puțin ghimbir.
4. Tine gemul pe foc pâna ce se îngroașa, apoi pune-l fierbinte în borcanele sterilizate, acopera-le cu o pătură și lasă-le să se răcească în tihnă.
Poza principala
Galerie foto
3 kg corcoduse galbene
1,5 kg zahar
2 lingurite rase cu scortisoara
½ linguriță cu pudra de ghimbir
Retete De vara
Cu un gust surpinzator, gemul de corcodușe picant va aduce un plus de gust multor preparate din carne.
Facebook Comments
Adaugă comentariu