1. Curata fructele de kiwi de coaja cat de subtire poti si indeparteaza partea dura. Taie fructele cubulete, pune-le intr-un castron si toarna peste ele zeama de la lamaie.
2. Intr-o oala, adauga apa si zaharul. Pune totul pe foc si amesteca din cand in cand, pana se formeaza un sirop dens. Cand e gata, toarna siropul peste feliile de kiwi si amesteca usor, ca sa nu se sfarame. Lasa sa fiarba zece minute, dupa care toarna zeama de lamaie.
3. Mai lasa pe foc gemul de kiwi timp de cinci minute, iar la final, aromatizeaza cu putin rom. Umple borcanele sterilizate si sigileaza-le bine.
Revista Bucataria de Azi
Poza principala
Galerie foto
1 kg kiwi
900 g zahar tos
1 cana cu apa
1 lamaie
50 ml rom
Pentru o aroma deosebita, alege un lime in locul lamaii si rade coaja. Nu depasi insa cantitatea de lamaie pentru ca gemul de kiwi va deveni prea acrisoara!
Numar de portii
4 borcane
Facebook Comments
Adaugă comentariu