1. Curăță merele de coji și sâmburi, apoi taie fructele în bucăți potrivite. Pune-le într-un vas noneaderent, pe foc mic, până se înmoaie cubulețele de mere.
2. Între timp, opărește roșiile și îndepărtează cojile și cotoarele. Dă-le prin mașina de suc sau printr-o sită. Fierbe sucul obținut cu zahărul până se îngroașă.
3. Adaugă atunci merele, zahărul vanilat și romul, amestecă și lasă să fiarbă 20 de minute din clipa în care începe să clocotească.
4. Toarnă în borcanele sterilizate, sigilează și întoarce borcanele cu capacul în jos pentru 20 de minute. Întoarce-le, acoperă-le cu o păturăși lasă borcanele cu gem de mere si rosii să se răcească în tihnă.
credit foto: Photoland/Profimedia
Poza principala
Galerie foto
Fie că-l vei folosi pe pâine prăjită, pentru a da o crustă apetisantă unei fripturi la cuptor ori pentru a umple niște clătite, gemul de mere și roșii merită încercat.
Numar de portii
10 borcane de 380 ml
Facebook Comments
Adaugă comentariu