Gem de mere și roșii

1. Curăță merele de coji și sâmburi, apoi taie fructele în bucăți potrivite. Pune-le într-un vas noneaderent, pe foc mic, până se înmoaie cubulețele de mere.

2. Între timp, opărește roșiile și îndepărtează cojile și cotoarele. Dă-le prin mașina de suc sau printr-o sită. Fierbe sucul obținut cu zahărul până se îngroașă.

3. Adaugă atunci merele, zahărul vanilat și romul, amestecă și lasă să fiarbă 20 de minute din clipa în care începe să clocotească.

4. Toarnă în borcanele sterilizate, sigilează și întoarce borcanele cu capacul în jos pentru 20 de minute. Întoarce-le, acoperă-le cu o păturăși lasă borcanele cu gem de mere si rosii să se răcească în tihnă.

credit foto: Photoland/Profimedia

 Gem de prune

Dulceață de struguri

Poza principala

geme_de_mere_si_rosii_mica.jpg

1 kg mere de vară

1,5 kg roșii

1 kg zahăr

1 pliculeț cu zahăr vanilat

125 ml rom

 

Sirop de cătină

Fie că-l vei folosi pe pâine prăjită, pentru a da o crustă apetisantă unei fripturi la cuptor ori pentru a umple niște clătite, gemul de mere și roșii merită încercat.
Numar de portii
10 borcane de 380 ml
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE