Gem de nectarine

1.Curăță fructele de coajă (opțional) și de sâmburi și taie-le după preferință. Presară deasupra zahărul și lasă 2-3 ore deoparte, cât să-și lase nectarinele zeamă.

2.Spală stafidele aurii și pune-le într-un castronel, apoi toarnă deasupra coniac/rom cât să le acopere.

3.Pune pe foc mic nectarinele, cu tot cu zeamă, stafidele cu tot cu alcoolul în care au stat, scoțișoara și vanilia. Amestecă să nu se prindă gemul de fundul cratiței.

4.După ce începe să se lege gemul, scoate batonul de scorțișoara și toarnă zeama de lămâie. Lasă să mai fiarbă câteva clocote și fă proba gemului. Pune câteva picături pe o farfurie rece. Dacă nu curge, atunci gemul a fiert suficient.

5.Pune gemul de nectarine în borcanele sterilizate și întoarce-le cu capacul în jos. Acoepră-le cu o pătură și lasă-le să se răcească în tihnă.

credit foto: © Ennira – Fotolia.com

 

 

 

 

 

 

 

Gem de căpșune cu ardei chili

 

Poza principala

gem_de_nectarine_fotolia_66110909_subscription_xl.jpg_c_ennira_-_fotolia.com_mica.jpg

1 kg nectarine

1 kg zahăr tos

50 g stafide aurii

1 baton de scorțișoară

1 baton de vanilie

zeama de la ½ lămâie

rom/coniac

 

Gem de corcodușe picant

Delicios pentru prăjituri și tartine matinale, gemul de nectarine nu trebuie să-ți lipsească din cămară.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE