1. Curăță pepenele rosu de coajă și sâmburi și taie miezul cubulețe.
2. Într-o oală smălțuită sau de inox amestecă miezul de pepene cu conservantul și toarnă deasupra sucul de lămâie și pune pe foc.
3. Când începe să fiarbă, pune zahărul și amestecă bine. Lasă pe foc 5-10 minute, cât să se topească zahărul.
4. Umple borcanele cu gemul fierbinte, sigilează borcanele și așază-le cu capacul în jos până se răcesc. Pune-le borcanele cu gemul de pepene rosu într-un loc răcoros și întunecos.
Poza principala
Galerie foto
1 kg pepene roșu
500 g zahăr
1 plic de conservant pentru dulceață/gem
sucul de la 6 lămâi
Fin și ușor de preparat, gemul de pepene roșu ne va aduce un strop de soare în zilele mohorâte.
Numar de portii
2-3 borcanele
Facebook Comments
Adaugă comentariu