1. Taiati piersicile pe jumatate, scoateti samburii, apoi taiati-le din nou bucatele mici. Puneti-le intr-o oala alaturi de coaja si zeama de la portocale si inabusiti pentru 15 minute, pana se inmoaie fructele.
2. Adaugati zaharul si rozmarinul si amestecati cu o lingura de lemn, pana se dizolva tot zaharul. Aduceti la fierbere si fierbeti pentru 10 minute. Luati de pe foc si testati sa vedeti daca s-a inchegat. Puneti putina compozitie pe o farfurie si lasati 30 de secunde. Puneti degetul peste compozitie: daca si-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, atunci readuceti la fierbere pentru inca 2 minute.
2. Scoateti crengutele de rozmarin. Lasati sa se raceasca pentru 10-15 minute, apoi turnati gemul de piersici in borcanele sterilizate, in apa fierbine sau in cuptor. Sigilati cu un capac si etichetati.
1,25 kg piersici coapte
coaja rasa si zeama de la 2 portocale mari
1 kg zahar
2 crengute de rozmarin proaspat
Adaugă comentariu