Gem de rubarba cu ghimbir

  1. Rubarba se spală bine și se taie în bucăți de câte 2 cm.
  2. Într-un castron de plastic se adaugă rubarba împreună cu zahărul.
  3. Radeți coja de lămâie și stoarceți sucul.
  4. Adăugați-le peste rubarbă, împreună cu ghimbirul proaspăt ras și ghimbirul cristalizat.
  5. Acoperiți vasul și lăsati să se dizolve zahărul pentru 2 ore. 
  6. Pentru a ajuta acest proces, din când în când amestecați energic cu o lingură.
  7. Răsturnați amestecul într-o oală și puneți compoziția la fiert.
  8. Amestecați până când zahărul este complet dizolvat și mențineți în punctul de fierbere aproximativ 20 minute. 
  9. Rubarba va căpăta o consistență gelatinoasă. Continuați să gătiți până când rubarba se va înmuia.
  10. Când aceasta este gata, îndepărtați vasul de pe foc.
  11. Lăsați câteva minute să se răcească.
  12. Turnați gemul în borcane sterilizate.
  13. Puteți servi cu fructe deshidratate.

 Credit Foto: Fotolia/ Dar1930

Poza principala

gem_rubarba_ghimbir.jpg

  • 1 kg rubarbă
  • 1 kg zahăr gelifiant
  • 1 lămâie
  • 50 g ghimbir cristalizat
  • 4 cm ghimbir proaspăt 
E timpul să vă ocupați și de mesele din timpul iernii. Pregătiți acest deliciu din rubarbă și ghimbir, un gem ideal pentru clătite.
Numar de portii
4 borcane X 450 grame
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE