- Rubarba se spală bine și se taie în bucăți de câte 2 cm.
- Într-un castron de plastic se adaugă rubarba împreună cu zahărul.
- Radeți coja de lămâie și stoarceți sucul.
- Adăugați-le peste rubarbă, împreună cu ghimbirul proaspăt ras și ghimbirul cristalizat.
- Acoperiți vasul și lăsati să se dizolve zahărul pentru 2 ore.
- Pentru a ajuta acest proces, din când în când amestecați energic cu o lingură.
- Răsturnați amestecul într-o oală și puneți compoziția la fiert.
- Amestecați până când zahărul este complet dizolvat și mențineți în punctul de fierbere aproximativ 20 minute.
- Rubarba va căpăta o consistență gelatinoasă. Continuați să gătiți până când rubarba se va înmuia.
- Când aceasta este gata, îndepărtați vasul de pe foc.
- Lăsați câteva minute să se răcească.
- Turnați gemul în borcane sterilizate.
- Puteți servi cu fructe deshidratate.
Credit Foto: Fotolia/ Dar1930
Poza principala
- 1 kg rubarbă
- 1 kg zahăr gelifiant
- 1 lămâie
- 50 g ghimbir cristalizat
- 4 cm ghimbir proaspăt
E timpul să vă ocupați și de mesele din timpul iernii. Pregătiți acest deliciu din rubarbă și ghimbir, un gem ideal pentru clătite.
Numar de portii
4 borcane X 450 grame
Facebook Comments
Adaugă comentariu