1. Puneti rubarba intr-un castron. Adaugati lamaia si zeama ei impreuna cu radacina de ghimbir. Amestecati zaharul tos cu pectina si turnati-le peste rubarba. Amestecati din nou. Acoperiti castronul si lasati-l deoparte peste noapte.
2. Puneti o farfurie mica, goala, la congelator, pentru a se raci.
3. Transferati amestecul de rubarba intr-o cratita sau o tigaie mai mare si dati la foc moderat. Amestecati pana cand zaharul se dizolva.
4. Mariti focul si fierbeti gemul rapid pentru 6-8 minute. Opriti focul. Puneti o lingura de gem pe farfuria de la congelator. Lasati-l pentru cateva minute sa vedeti daca incepe sa se aseze. Puneti degetul peste compozitie: daca si-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, atunci readuceti la fierbere pentru inca 2 minute. Testati de fiecare data si continuati fierberea, daca este cazul.
5. Eliminati depunerile de pe suprafata gemului si amestecati inauntru untul pentru a va ajuta sa eliminati si celelalte depuneri.
6. Lasati gemul sa se raceasca putin inainte de a-l pune in borcane. Daca e prea fierbinte in momentul in care e pus in borcane, fructele se vor ridica la suprafata. Asigurati-va ca nu sunt bule de aer in compozitie. Sigilati. Se poate pastra pana la 3 luni in locuri intunecate si reci. Odata deschise, borcanele trebuie puse in frigider.
1 kg de rubarba, feliata in bucati de 2-3 cm
zeama coaja rasa a unei lamai
50g radacina de ghimbir, curatata si feliata subtire
1kg de zahar tos
8g gelatina (la plic)/pectina
1 cubulet de unt
borcane sterilizate cu capac sau invelis de celofan
Adaugă comentariu