1. Puneti strugurii, ghimbirul ras, zaharul si apa intr-o oala si lasati totul sa fiarba la o temperatura scazuta in timp ce amestecati continuu pentru ca zaharul sa se dizolve in totalitate.
2. Luati de pe foc apoi aduceti oala la punctul de fierbere si lasati sa fiarba inca 5 minute fara a mai amesteca. Luati din nou de pe foc si aduceti iar oala la punctul de fierbere si lasati inca 25 de minute, de data asta amestecand pana ce compozitia se ingroasa. Adaugati esenta de vanilie si puneti amestecul intr-un borcan ce se inchide bine.
3. Nu este nevoie sa mai fierbeti borcanele umplute cu gem de struguri in apa.
Poza principala
Galerie foto
1 kg struguri fara seminte, bine spalati
10 cm ghimbir ras
625 g zahar
125 ml apa
1 lingurita esenta de vanilie
Gemul de struguri nu este asa de raspandit, insa gustul sau nemaipomenit il recomanda pentru a fi incercat macar o data.
Numar de portii
3 borcanele
Facebook Comments
Adaugă comentariu