Home » Gem de zmeură fără sâmburi

Gem de zmeură fără sâmburi

1. Pune la fiert într-o oală smălțuită zmeura, fără zahăr și fără apă. Când începe să fiarbă și fructele au început să se sfărâme, dă deoparte.

2. Treptat, trece toată zmeura printr-o sită cu diametrul mai mare și nu foarte deasă. Pulpa trebuie să treacă prin sită, nu și sâmburii.

3. Pune pasta obținută din nou în oală, la fiert, și gustă. Dacă e foarte dulce, adaugă 500 g de zahăr tos. Dacă e mai acrișoară, pune până la 1 kg de zahăr.

4. Amestecă mereu, până zahărul este dizolvat complet. Din clipa în care începe să fiarbă, spumuiește cu grijă, și lasă 10-15 minute să fiarbă. Pune o linguriță cu gem pe o farfuriuță rece, de la frigider, și pune la rece pentru 5 minute. Dacă s-a închegat, atunci gemul e gata. Dacă nu, mai pune oala pe foc și lasă 10 minute, repetând testul pentru a fi sigură că gemul este gata.

5. La final, când este gata gemul de zmeura, adaugă zeama strecurată de la o lămâie și mai lasă să dea un clocot. 

6.Toarnă în borcanele sterilizate, înfiletează capacele și răstoarnă borcanele cu capul în jos pentru un sfert de oră. Întoarce-le și lasă-le să se răcească, apoi pune borcanele în cămară.

 Gem de prune

Sirop de afine

Poza principala

gem_de_zmeura_fara_samburi_mica.jpg

3 kg de zmeură

1 lămâie

zahăr

 

Compot de prune

Migălos de pregătit, dar gemul de zmeură fără sâmburi este o adevărată delicatesă.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.