Ghid eCuisine

Asociaza aceste mancaruri si bauturi alcoolice si descopera o noua experienta culinara!

bauturi alcoolice

Asocierea dintre diferite tipuri de mancare si bauturi alcoolice se regaseste in foarte multe culturi. Spre exemplu, grecii si turcii combina binecunoscutul ouzo si rachiul, stinse cu putina apa, cu o multime de aperitive: masline, branza sarata, ton crud, humus etc., precum si cu feluri principale, printre care si sarmale. Rusii beau shot-uri de vodka rece cu caviar si zakuski. Sau cine nu s-a rasfatat macar o data cu un pahar de martini si mancare chinezeasca?

Se recomanda sa consumam bauturi alcoolice in timpul mesei, mai ales daca servim mancaruri grase. Acestea absorb grasimea si curata cerul gurii, pregatindu-l pentru urmatoarea inghititura sau fel de mancare. Cu toate acestea, pentru multi dintre noi poate fi o adevarata provocare sa includem bauturi alcoolice in meniul zilnic. Majoritatea optam pentru bere sau vin, pentru ca stim ca aceasta este cea mai sigura varianta, cu care nu ai cum sa dai gres.

Descopera cum sa diversifici meniul de bauturi alcoolice si sa redefinesti mesele in familie.

Gin

Gustul deosebit al acestei bauturi alcoolice, infuzate cu ienupar si o suprapunere complexa de ierburi, este exact ceea ce ai nevoie pentru a completa dulceata unui cocktail clasic de creveti sau al unui platou cu fructe de mare. Exista nenumarate retete de gin; in unele cazuri predomina ienuparul, altele sunt pe baza de citrice sau plante. Alege-l pe cel care se potriveste cel mai bine stilului tau si asigura-te ca il ai in bar data viitoare cand vei servi aceste mancaruri.

Tequila

Consumata sec sau intr-un cocktail sofisticat, tequila este o bautura alcoolica fierbinte, care iti va pune sangele in miscare. Daca pe masa ta se afla guacamole sau un platou delicios cu branza, completeaza experienta cu un shot de tequila blanco (fara culoare si nematurata). Variantele inchise la culoare, maturate cel putin un an, sunt extraordinare alaturi de dulciurile ce contin ciocolata. Si pentru persoanele care prefera cocktail-urile exista asocieri culinare delicioase. De exemplu, margarita (fara sare pe margine) este o varianta perfecta pentru ceviche sau tacos.

Rom

Un pahar de rom auriu cu o felie de lime stoarsa este varianta ideala pentru a pondera putin gustul sarat al fripturii de porc pregatita la gratar si a „taia” din grasimea acesteia. De exemplu, poti alege Bacardi Oakheart. Acesta s-a facut remarcat pe piata de bauturi alcoolice prin aroma sa condimentata, in care se pot simti note de zahar brun ars, miere si crema de vanilie, cu un finisaj scurt, usor de scortisoara. Il gasesti pe www.beicevrei.ro la pret de importator.

Whisky

Cand vine vorba despre whisky, exista nenumarate optiuni dintre care poti alege. Daca ar fi sa facem o paralela, whisky-ul este una dintre putinele bauturi alcoolice care pot inlocui cu usurinta un delicios pahar de Cabernet Sauvignon pentru a savura carnea de vita. Carnea ar trebui sa fie bine facuta, iar whisky-ul sa aiba un gust delicat si afumat. Spre exemplu, alege Bunnahabhain, un scoth single malt produs pe insula Islay. Are miros de mure, prune, note de vanilie si scortisoara, iar gustul are aroma unui mix de fructe de padure, ciocolata si ardei gras, cu o prospetime pe baza de plante usoare.

Vodka

Rusii stiu cel mai bine cum sa puna in valoare aroma acestei bauturi alcoolice. Serveste vodka rece, alaturi de caviar, peste afumat sau hering. Pentru a-i oferi o nota distincta, aceasta este adesea infuzata cu tot felul de arome. Hreanul si piperul negru sunt ideale pentru a da gust mancarii, dar nu si pentru majoritatea tipurilor de vodka.

 

 

Sursa: Advertising Iagency

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE