Concursuri

Drumul spre victoria din bucatarie: „Kings of Pastry”

Text
Alexandra Badita
Foto
KingsOfPastry.com
Dulciurile dintr-o cofetarie te atrag dintr-o singura privire si deja simti cum iti lasa gura apa. Ce ai zice daca ai vedea adevarate sculpturi din dulciuri? Arta culinara isi cauta castigatorii in “Kings of Pastry”.
kings.jpg

Saisprezece cofetari francezi, sculpturi din zahar si presedintele Nicholas Sarkozy. Asa ar suna cel mai scurt rezumat al filmului “Kings of Pastry”, aparut in 2009 in regia lui Chris Hegedus si D.A. Pennebaker. Cei mai buni cofetari din tara se intalnesc in marea competitie “Cel mai bun artizan din Franta” (Meilleurs Ouvriers de France), care are loc o data la patru ani, motiv pentru care victoria devine si mai ravnita. Medalia cu cele trei culori ale drapelului francez, albastru, alb si rosu, devine cea mai mare recunoastere si se transforma intr-o obsesie pentru multi concurenti.

Filmul-documentar surprinde tensiunea din bucatarie, sarguinta si munca din spatele spectaculoaselor sculpturi care vor fi prezentate in fata juriului. Protagonistul este maestrul bucatar Jacquy Pfeiffer, fondatorul Scolii de Cofetari din Chicago, care se reintoarce pe taramurile natale pentru a se pregati de competitie. Alti doi bucatari sunt creionati in film, Regis Lazard si Philippe Rigollot, finalisti ai competitiei. Pasiune, daruire, perfectiune si profesionalism sunt ingredientele cheie pentru a reusi ceea ce-si propun maestrii francezi.

Competitia are de fiecare data alta tematica, iar de aceasta data, participantii au fost nevoiti sa pregateasca un intreg bufet de deserturi pentru o nunta. Antrenamentul si orele care se scurg pana la competitie sunt un amalgam de crema de vanilie, caramel de capsuni, prajituri cu alune. Toate acestea au insa nevoie si de o prezentare pe masura, asa ca bucatarul Jacquy Pfeiffer se inspira din arta lui Brancusi pentru a crea o sculptura din zahar. Tot aranjamentul trebuie sa il impresioneze pe Nicholas Sarkozy, presedintele Frantei, care inmaneaza medaliile in finalul concursului.

Deznodamantul il puteti vedea doar urmarind filmul “Kings of Pastry”. Cu siguranta, la final veti avea o pofta nebuna de a da fuga la prima cofetarie sa luati prajituri. Pentru a va convinge, mai jos puteti vedea trailerul filmului:


Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE