Ghid eCuisine

Dr. Menci recomandă: Nu mâncaţi în post pateu vegetal şi mâncăruri instant

Text
Lucia Maxim
Sursa
RomaniaTV.net
POSTUL PAŞTELUI: In general, perioadele de post (si mai ales Postul
Pastelui) reprezinta momente ideale pentru a face ceea ce astazi se numeste „cura de detoxifiere”.
fotolia_23036093_subscription_l.jpg_c_elisheva_monasevich_-_fotolia.com_.jpg

POSTUL PAŞTELUI: In general, perioadele de post (si mai ales Postul Pastelui) reprezinta momente ideale pentru a face ceea ce astazi se numeste „cura de detoxifiere”.

Reţetă delicioasă, pentru masa de Paşte: TOCĂNIŢĂ DE MIEL ca la MasterChef

 

„Regula de aur” a alimentatiei de post este simpla: alimentele specifice credintei ortodoxe trebuie sa fie preparate dupa retete traditionale, fara aditivi, arome naturale sau artificiale. Cel mai sanatos este sa gatim in casa, pentru ca astfel putem controla calitatea ingredientelor pe care, de asemenea, le vom putea combina corect. Produsele care inlocuiesc carnea sunt de evitat, deoarece sunt pline de E-uri si substante periculoase.

 

DROB DE MIEL ca la Masterchef. Sfaturi de la juraţii Masterchef 2014 

 

De evitat in perioada postului:

 

– Pate vegetal – cititi aici pentru a afla o alternativa la pateul de post.

– Carnati vegetali – contin tot felul de substante periculoase, precum xantan, guma guar, glutamat.

– Biscuiti cu E-uri – cititi etichetele si evitati aceste produse, deoarece sunt pline de coloranti. Cel mai intalnit este tartrazina, un colorant galben, care ar trebui sa inlocuiasca gustul si culoarea oualor.

 

Descoperă mai multe alimente pe care să le eviţi în postul Paştelui pe RomâniaTV.net

 

credit foto: © Elisheva Monasevich – Fotolia.com

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE