Ghid eCuisine

Orezul este periculos pentru copii

Sursa
RTV NET
Foto
shutterstock
Autoritatile sanitare daneze considera ca orezul are o mare concentratie de arsenic anorganic, asa încât le recomanda parintilor sa scada cantitatile pe care le dau copiilor, oricare ar fi forma de prezentare (cereale, biscuiti, prajituri, bauturi cu orez, etc.).
orez.jpg

Autoritatile sanitare daneze subliniaza ca „persoanele care consuma alimente cu arsenic anorganic zilnic risca mai mult sa se îmbolnaveasca de cancer”, îndeosebi de piele, plamâni si vezica, scrie RTV.NET

 

Citeste si Cartofii si lactatele favorizeaza aparitia acneei. Afla de ce alimente trebuie sa te feresti 

 

Pâna acum, doar Danemarca si-a avertizat locuitorii în privinta unor eventuale pericole legate de consumul de orez. Recomandarile au fost facute dupa un anunt al Food and Drugs Administration (Agentia americana pentru produse alimentare si medicamentoase), care anunta în septembrie 2012 efectuarea unor analize care sa determine toxicitatea orezului si a produselor alimentare pe baza de orez.

 

Descopera fainoasele care te ajuta sa îti mentii silueta 

 

Jean-Yves Dionne, doctor în farmacologie, linisteste în schimb consumatorii, subliniind ca, „desi au fost depistate niveluri semnificative de arsenic, o buna parte este deja metabolizata de orez, ceea ce înseamna ca a pierdut o mare doza de toxicitate”. „Capacitatea de detoxifiere a bebelusilor este totusi mai mica decât a adultilor”, precizeaza el, lucru care ar putea justifica recomandarile autoritatilor sanitare daneze.

 

Citeste si De ce este bine sa consumi NUCI. Beneficii incredibile descoperite de cercetatori

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE