Stiri

(P) Fete de la Gastronomie

Invitatul special al celei de-a treia ediții a Fête de la Gastronomie / Sărbătoarea gastronomiei va fi patiserul Yazid Ichemrahen, Campion mondial în patiserie și înghețată.

Yazid Ichemrahen, în vârstă de 24 de ani, are deja un parcurs profesional de excepție. De la o vârstă fragedă a început să prepare prăjituri, pasiunea pentru patiserie fiindu-i insuflată de cei doi copii ai familiei adoptive în mijlocul căreia a crescut.

„Miercurea după-amiază după școală, dacă eram cuminte, recompensa mea era să pregătesc o prăjitură cu iaurt. (…) Vedeam în privirea celorlalți plăcere, ceea ce m-a împins mereu să cer tot ce e mai bun de la mine însumi. Greșelile mele, încercările mele au fost ca un motor în viața mea pentru a avansa, pentru a mă autodepăși”, a povestit Yazid Ichemrahen.

La vârsta de numai 14 ani, Ichemrahen  a devenit ucenicul celebrului ciocolatier și patisier Vincent Dallet, la Relais Desserts International, lucrează apoi la Maison Pascal Caffet, distins cu titlurile de Meilleur Ouvrier de France și Campion mondial în patiserie. Ulterior deschide Pâtisserie des Rêves la Paris alături de Philippe Conticcini și  Angelo Musa,  Meilleur Ouvrier de France și Campion mondial.

Cariera sa a continuat la celebrul restaurant La Chèvre d’Or de două stele Michelin, din Eze-Village, unde lucrează alături de chef Didier Elena, recompensat cu două stele Michelin.

„Am călătorit pentru a lucra pentru cei mai buni, ceea ce mi-a conferit rigoare și profesionalism. Educația mea s-a consolidat prin intermediul muncii mele cu chef-ii pe care am avut șansa să îi întâlnesc.  Am amintirea unuia dintre primii mei angajatori pe care îl admiram pentru titlurile sale de  Meilleur Ouvrier de France și Campion mondial. El mi-a spus într-o zi « responsabilitățile nu se dau, se asumă». Nu am uitat niciodată această frază, ea a devenit leitmotivul meu. Am evoluat foarte repede datorită acestei linii de conduită și faptului că mi-am ales cu atenție anturajul profesional”, a povestit Ichemrahen.

La vârsta de numai 19 ani lucrează ca chef patisier la restaurantul Cordeillan-Bage de două stele Michelin în Gironde, alături de chef Jean-Luc Rocha, Meilleur Ouvrier de France și adjunct al celebrului chef Thierry Marx timp de 14 ani. Lucrează apoi cu renumitul Joël Robuchon, numit „Chef of the Century” de către ghidul Gault Millau în 1989, și Meilleur Ouvrier de France, la Hôtel Métropole din Monaco, ca sous-chef patisier, și ulterior ajunge responsabil de cercetare și dezvoltare în cadrul grupului Blachère. În 2014, devine Campion mondial în patiserie și înghețată, și creează ulterior brandul YI Conseils.

Desert „Douceur féminine”realizat de Yazid Ichemrahen
Desert „Douceur féminine”realizat de Yazid Ichemrahen

„Campion mondial din 2014, pot astăzi să transmit valorile care mă animă și să practic o meserie care este pentru mine o pasiune și un vis în fiecare clipă”, a mărturisit celebrul patisier.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE